O minune a lumii pe malurile râului Yamuna

Cu toții știm că palatul Taj Mahal este una dintre cele 7 minuni ale lumii. Impozantul mausoleu de marmură, ridicat în Agra, orașul de pe râul Yamuna din India este unul dintre cele mai faimoase obiective turistice din întreaga lume. Dar ce ne poate oferi o vizită la Taj mahal. Haideți să descoperim împreună în acest articol!
Vizitatorii își pot începe călătoria explorând grădinile întinse din jurul Taj Mahal. Grădinile sunt frumos amenajate și oferă o priveliște de ansamblu impresionantă asupra mausoleului. În timp ce vă plimbați prin grădini, puteți admira priveliștile și sunetele din jur. Acest tur al grădinilor este însă doar prima experiență a tot ceea ce vă așteaptă în Taj Mahal.

Odată ce intri în Taj Mahal, vei fi surprins de designul complex și detaliile clădirii. Nu întâmplător a fost declarată una din cele 7 minuni ale lumii, inclus în patrimoniul mondial al UNESCO încă din 1983. Zidurile de marmură albă sunt împodobită cu sculpturi minuțioase și încrustată cu pietre prețioase, ceea ce o face una dintre cele mai frumoase clădiri din lume.

Plimbându-vă prin Taj Mahal este fără putință să nu rămâneți uimit de grandoarea cupolei și de reflexiile uimitoare din piscinele din jur. Mormântul lui Mumtaz Mahal, soția împăratului Shah Jahan, care a comandat Taj Mahal, este situat în centrul mausoleului.