Tratament naturist tuse copii sau medicamente de sinteză pentru copii?

Astăzi cu toții știm, că orice medicament poate provoca reacții adverse. Și totuși, în cazul unei răceli banale sau tuse la copii, preferăm să alergăm la farmacii după tot feluri de medicamente în loc să alegem un tratament naturist tuse copii. De aceea ar fi ideal, să ne întoarcem la remedii naturiste, bazate în întregime pe plante medicinale și să alegem cu o mare atenție un tratament naturist tuse copii.
Specialiștii recomand folosirea plantelor medicinale în forma lor completă, așa cum se află în natură, astfel procesul de însănătoșire a organismului beneficiază de echilibrul dintre ingredientele folosite de natură. Nu este nevoie de a extrage anumite compuși, ci a folosi planta întreagă cu compoziție ei compelxă. Multe plante au compuși cu efecte benefice asupra anumitor organe și pot fi folosite să trateze, să vindece și să prevină bolile, de exemplu ca un tratament naturist tuse copii. Asta înseamnă fitomedicina, care se bazează pe plante și prepararea plantei ca întreg, și nu pe izolarea unui compus chimic.


Ce consecințe au medicamentele de sinteză asupra organismul copilului? Acestea cu siguranță vor lăsa urme, dar pot creea și o dependenţă. Consumul regulat sau des a medicamentelor de sinteză slăbesc sistemul imunitar al copiilor; chiar dacă vindecă pe o parte, face rău pe alta; iar în viitor, dacă vrem să tratăm o simplă răceală cu produse naturiste, acestea nu vor mai avea efect benefic, corpul fiind deja „învăţat” cu medicamente.
Aşadar, vă recomandăm să încercați să folosiți un tratament naturist tuse copii înainte de a trece pe medicamente. Remediile tradiționale naturale în majoritatea cazurilor chiar dau rezultate. Dacă simptomele de răceală şi tuse nu trec sau se intensifică, abia după aceea puteţi trece pe tratament medicamentos după prescripția medicului.